Президентът на Българската федерация по Баскетбол Михаил Михов е открит мъртъв в хотелска стая в Правец, съобщи Канал 3 от източници от полицията. Засега няма повече подробности за мистериозната смърт на Михов.

Кой е Михаил Михов

Роден на 23 февруари 1964 г. в Силистра.

Михаил Михов е български бизнесмен. Собственик на компания "Булбрю". Президент на Българската федерация по баскетбол.

Завършил Икономика и управление на промишлеността във ВИНС - Варна. Започва бизнеса си с дребна търговия, туризъм и посредническа дейност. Той самият се определя като индустриалец, а не като бизнесмен. Собственик на компанията "Булбрю", която обединява трите пивоварни: във Варна - "ММ биър", Русе и "Леденика"- Мездра. Собственик на "ММ холдинг", който включва "ММ електроникс" (специализирана в продажбата на електроуреди), завод "Димят" - за вина и ракии и хотел "Дунав плаза" в Русе. Управител на варненския отбор по баскетбол "ММ биър­ Черно море".

На 8 февруари 2010 г, заради констатирани нарушения, Агенция "Митници" отнема лиценза на пивоварна "Леденика".

В началото на годината президентът на Българската федерация по баскетбол Михаил Михов
бе набъркан в грандиозен скандал с телефонни записи. В разговор между Ваньо Танов и Бойко Борисов става ясно, че над бизнеса му е разпънат „чадър” по нареждане на премиера. Борисов моли Танов да изтегли митничарите от завода на „Леденика” и да не разследват шефа на бирената фабрика Михаил Михов.