"Нямам абсолютно никакви подозрения, че мъжът ми е бил убит! Това е просто абсурдно! Страдаше от високо кръвно и преумората си каза дума...". Това заяви за БЛИЦ съпругата на Михаил Михов - Ева, относно появилите се съмнения за неговата смърт.

Тя добави, че образуваното от полицията и прокуратурата досъдебно производство е за убийство, тъй като такава била процедурата. „Това е стандартна практика, когато това се случва в хотел. Не е образувано, защото имат подозрения, че е извършено убийство. Няма никакво основание да се говори за насилствена смърт. Не знам кой е пуснал този слух, но не е истина", категорична бе Михова.

На въпрос дали разразилият се преди време скандал със СРС-тата, в който Михаил Михов се оказа главен герой и получи прякора си Бирата, е повлиял по някакъв начин за фаталния изход, Михова отговори, че всеки сам може да прецени до каква степен би се отразило подобно нещо.

"Възможно ли е това да не го е разтревожило и да не му е станало неприятно?", попита риторично вдовицата на шефа на баскетбола. "Беше много неприятна ситуация и тя не може да не повлияе също на здравословното му състояние”, каза още тя. Относно здравето на мъжа си Михова потвърди, че той е пиел таблетки за високо кръвно.