Audi стана поредната компания, която произведе собствена серия велосипеди. Марката с четирите кръга е известна с използването на алуминий в своите автомобили, но в този случай сътрудничеството с Renovo Design е довело до изцяло дървена рамка.

Новият велосипед Duo, произведен от Audi, има иновационна монокок рамка от дървесина. Според автомобилния производител от Инголщат, дървото е най-добрият вариант за рамка, тъй като абсорбира вибрациите и предлага гладко возене. В допълнение, масата на един кубичен сантиметър дърво е около една четвърт по-малка от тази на алуминий със същите размери, което значи, че Duo е по-леко от повечето колела. Друг акцент при Audi Duo е използването на ремък вместо верига, компоненти от алуминиеви и въглеродни влакна, дискови спирачки и LED светлини.

Серията се състои от три велосипеда - Duo City, Duo Sport и Duo Road. Всичките са изработени ръчно в студио на Renovo. Цените, както може да се очаква, не са никак ниски, трите модела ще се предлагат съответно за 6530 долара, 7350 долара и 7460 долара.