Според най-актуалните материали в медиите това Alfa Romeo са на път да се откажат от задвижването на предните колела, тъй като се подготвят отново да стъпят на пазара в Северна Америка.

Новините идват от мениджър във фабриката на Alfa Romeo, който е потвърдил, че бъдещата моделна гама на компанията ще включва повече представители със задно задвижване.

Следващата година ще дебютира първата Alfa със задвижване на задните колела от 1990 година, когато бяха показани седанът 75, както и моделът Spider. Новият представител на италианците ще бъде спортното купе 8C Competizione .

8C е едва началото на нова ера за Alfa, разкрива маркентинговият мениджър Ренцо Барбирато. Флагманът 169, който се очаква в края на 2009 година, също ще бъде със задно задвижване.

Единственият автомобил, който няма да следва философията на марката, ще бъде новият хечбек Junior , който ще остане със задвижване на предните колела заради ограничения в цената.

От италианската компания се целят и в друг сегмент - модел с предно задвижване и по-спортни наклонности. Първият такъв вероятно ще бъде 159 GTA, който наскоро бе забелязан на Нюрбургринг.