Стартът на една от най-очакваните функции на YouTube премина без много шум. Преди няколко дни беше анонсирана платформата Live streaming, която позволява в реално време да бъде излъчвано всяко събитие по канал в YouTube.

И преди по YouTube са показвани на живо някои събития, включително концерти, шоупрограми, представления и интервюта с известни личности. Сега обаче услугата стартира платформата Live streaming за постоянно.

Според разработчиците на услугата, целта еда се увеличи средното време, прекарано от потребителите в сайта (сега то е 15 минути, а плановете са за 35 минути). Екипът на YouTube е работил над технологията няколко месеца, а сега текат тестове.

Създателите на проекта Live streaming смятат, че новата платформа наистина разкрива нови насоки в развитието на YouTube, възможности за сътрудничество с нови партньори и привличане на допълнителна аудитория. Можете да си представите, например, колко публика ще се събере при едно онлайн излъчване на мач на известни боксьори или футболна среща между популярни отбори.

В момента Google активно модернизира YouTube. Така например, отдавна вече е в ход работата над създаването на допълнителни канали, които да бъдат водени от известни личности. Предвид факта, че някои актьори, спортисти и други известни лица имат милиони фенове, аудиторията на YouTube, която и така е голяма, с течение на времето може да се разшири още повече, пише kaldata.com.

Планира се да бъдат добавени повече от 20 отделни канала, материалите за които ще бъдат подготвяни от специалисти. Новите канали ще бъдат тематични и ще бъдат посветени на изкуството, спорта и технологиите.