Берое победи Балкан-2 в Ботевград и взе сребърните медали
В днешния последен кръг от първенството на А група  вторият отбор на Балкан загуби от Берое Стара Загора със 72-80 (26-26, 18-16, 18-28, 10-10). По този начин те останаха на седмо място в крайното класиране от общо 11 отбора.


Срещата започна твърде лошо за домакините, които допуснаха съперникът им да поведе с 14-0. Много бързо обаче започнаха да топят пасива си, в края на първата четвъртина дори успяха да поведат. Втората част бе изключително равностойна, младите играчи на Балкан я спечелиха и на полувремето имаха аванс от 2 точки - 44-42.


Не така бе обаче през третата четвъртина. Водени от бившия играч на Балкан Бойко Миленков, старозагорци наказваха зачестилите грешки на домакините и преди последните десет минути имаха преднина от 8 точки - 70-62. В тях домакините се опитаха отново да направят обрат, но нямаха достатъчно качества да го направят. Въпреки че грешаха и беройци, те показаха по-добри баскетболни достойнства и заслужено спечелиха.


За Балкан отново рай-резултатен бе Ивайло Вучков. Въпреки че бе дублиран през цялото време, той отбеляза 26 точки и отново завърши с дабъл-дабъл, овладявайки и 11 борби. С 18 точки е Райко Дундалов, 9 има Пламен Дончев, 8 - Диан Христов.


За Берое топреализатор стана Петър Загоров, който отбеляза 23 точки. С по 19 са Борис Маринов и Бойко Миленков, който бе посрещнат топло от малобройната в този мач ботевградска публика.


С успеха си срещу Балкан-2 Берое завърши на второ място в първенството на А група, с равен брой точки с третия Академик Пловдив. Купата и сребърните медали бяха връчени от отговорника на мъжкото направление в БФБ Христо Христов.

Снимки: botevgrad.com