След съвместно разследване на служители на ГДБОП и колегите им от Чехия бе разкрита престъпна група, занимавала се с трафик на метамфетамини от Чехия, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Спецполицаите локализирали организираната престъпна група на територията на Димитровград и вчера след сделка с наркотични вещества задържали трима клиенти от Стара Загора. К.Г. (23 г.) , Б.Б. (21 г.) и Б.Ж. (20 г.) - криминално проявени, са заловени в колата, с която пътували. При обиска в тях са открити около 10 грама бяло прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест с характерното амфетамин оцветяване.

Минути по-късно антимафиотите „атакували" частен дом в Димитровград, където задържали трима чешки граждани, сред които и дама (на възраст 36, 34 и 27 години) и техния тартор - М.М. (46 г.). Те са криминално проявени, а организаторът е изтърпявал присъди в Чехия, Германия и Австрия.

При извършените претърсвания са открити около 50 грама метамфетамин, опиум, лабораторно оборудване, химикали и рецепта за производство на синтетични наркотици.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по документирането на цялостната престъпна дейност на групата продължава.