От 13 до 15 април 2011 година в изложбените зали „Рафаел Михайлов” в гр. Велико Търново мина  VІІІ-то издание на Международното туристическо изложение „КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ”.
Проявата е организирана от Общинската агенция по туризъм  „Царевград Търнов” със съдействието на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ), Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), Община Велико Търново и  Асоциация на българските туроператори и туристически агенции.
Община Етрополе участва със самостоятелен щанд „ЕТРОПОЛЕ – ГРАДЪТ НА ЗАВРЯНИТЕ ЗЕТЪОВЕ”.
Щандът беше посетен от заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) Иво Маринов, председателя на БХРА Благой Рагин и кмета на община Етрополе инж. Богомил Георгиев.
Като участник в Международното туристическо изложение „КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ’ 2011” имахме възможност  да се включим в това комплексно събитие с:
- Туристическо изложение, като общината се представи с много каталози,  рекламни материали; „плескани” яйца от Историческия музей в Етрополе; вентилатори от „ММоторс” и дегустация на сладки, произведени от ЕТ „Васил Григоров” – Етрополе, както и с домашна етрополска ракия и баница;
- Участие с филм за Етрополе във филмов фестивал, популяризиращ етрополското културно-историческо наследство и туризма под мотото “На източния бряг на Европа”.
Щандът предизвика неочакван интерес от много български и чуждестранни туристи.