От 14-ти до 17-ти април 2016 година в изложбени зали „Рафаел Михайлов” във Велико Търново се проведе 13-то издание на Международното туристическо изложение „Културен туризъм”.
Проявата се организира с любезното съдействие на Министерство на туризма, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Асоциация на българските туроператори и туристически агенции и Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов”. Домакин на форума беше Община Велико Търново.
Това е единственият специализиран форум за културен туризъм в България, в който участие вземат голям брой общини и фирми, информационни центрове, неправителствени организации, културни институти и международни участници, които представят туристическите  ресурси на своята дестинация и потенциала си за развитие в областта на туризма.
В програмата на изложението бяха включени много дискусионни програми, презентации и обсъждания по актуални теми, които са свързани с културно-историческото наследство, неговото съхранение и съвременно експониране, както и алтернативните възможности за представянето му.
И тази година Община Етрополе представи туристическия си продукт със самостоятелен щанд, който беше посетен от министъра на туризма Николина Ангелкова, много кметове на общини, както и голям брой туристи – основно любители на културния и планинския туризъм.