В Националния дворец на децата – София се състоя официалната церемония по награждаването на победителите в Националния конкурс за рисунка на тема „Рецептите на баба”. Сред наградените бе 11-годишната Деница Тодорова, възпитаничка на Школата по изобразително изкуство с ръководители Димитринка Томова и Станислава Комитска. Както ви информирахме преди време, ученичката от ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” - Ботевград зае четвърто място в трета възрастова група – от 11 до 14 години. Тя е най-малката участничка в групата, която успя да излезе напред в класирането.
Деница и останалите победители в конкурса получиха награди от „Родопея” ЕООД, Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите – АРИЗ 7 и други. Специален поздрав към победителите поднесоха ученици от школите по балет, фолклорни и спортни танци към Националния дворец на културата.
Рисунките, класирани на призови места, ще участват в национална пътуваща изложба, която ще гостува на големите градове в страната.
За трета поредна година Националният дворец на децата подкрепя националната инициатива на фирма “Ивитал Консулт” и АРИЗ 7, чиято цел е да показва, поддържа и възражда българската кулинарна традиция.