Общинският съвет актуализира действащата транспортна схема с оглед потребностите на населението от транспортно обслужване. Промените включват 4 нови градски линии с маршрут Автогара Ботевград – ЖК „Изток”, ЖК „Васил Левски”, ЖК „Саранск”. Крайната спирка е площадката на Микроелектроника. Градските линии ще обслужват предимно граждани, работещи на смени и живеещи в различни райони на града.
Допълнително ще бъде уточнено къде точно ще спират градските автобуси, за да не се засичат със служебния превоз на фирмите.
По автобусна линия Ботевград – Врачеш ще бъдат разкрити 2 нови курса – 5.00 ч и 22.10 ч. По маршрута ще бъде съкратен курса в 18.30 часа.
По автобусна линия Ботевград – Трудовец ще бъде съкратен курса в 12.20 ч. поради слаб пътникопоток и дублирането му с курса в 12.40 ч. по маршрут Ботевград – Правец.
Три корекции ще бъдат направени по автобусна линия Ботевград – Гурково: 6.05 ч става 6.15 ч; 13.30 ч. става 14.15 ч.; 14.30 часа – отпада.
По автобусна линия Ботевград – Новачене се пускат 2 нови курса: 5.00 ч. и 22.15 ч. Курсът в 13.15 ч. /делнично/ по автобусната линия Ботевград – Липница – Елов дол ще бъде само до Липница.
На днешната сесия съветниците решиха последната спирка на автобуса по маршрута Ботевград – Зелин да бъде до складовете на вилната зона. Предложението за удължаване на маршрута бе направено от адвоката на Общниския съвет Стоян Стоянов.
По време на обсъждането на докладната стана ясно, че от 1 май ще има автобус до Правец в 22.15 часа, който ще спира в Трудовец.