Националният селекционер на България Лотар Матеус е останал впечатлен от представянето на младия вратар на Левски Пламен Илиев и затова смята да го повика в тима на трикольорите. По този начин немският треньор смятал да засили конкуренцията на вратарския пост в тима, тъй като в настоящия момент Николай Михайлов няма сериозна алтернатива. Откакто Матеус пое "лъвовете" втори вратар е Владислав Стоянов, който пази от два сезона в шампиона на Молдова Шериф.

Както е известно, Илиев за кратко време се превърна в любимец на феновете на Левски, тъй като със заставането си под рамката заключи вратата на своя отбор. От началото на сезона 19-годишният страж има изиграни шест мача с екипа на Левски и е допуснал само един гол - срещу отбора на Литекс и то от дузпа.

Отличните изяви на 19-годишния ботевградчанин на вратата на Левски доведе и до увеличаването на заплатата му в синия клуб. Досега Пламен Илиев е получавал по четири хиляди лева месечно, оттук нататък ще взема с два бона повече. Този сезон Пламен е едва третият играч на сините, на когото Тодор Батков вдига заплатата. Първият е Гара Дембеле, който прибира по 17 хиляди, втория е Дарко Тасевски с 13 бона месечно.