Нападателят на Парма може да има до себе си една от най-сексапилните българки, но пък загуби едни от най-верните си авери. Според мълвата футболистите Благой Георгиев и Стилян Петров са обърнали гръб на Валерката и единствената причина за постъпката им е връзката му с Николета Лозанова. Колегите му от националния отбор били на страната на бившата му приятелка и майка на сина му Валери-младши - фолк певицата Алисия. Те смятали, че постъпката на спортиста е безотговорна, защото ако е баща на място трябва да гледа сина и семейството си, а не леките жени.

За краха в отношенията си с Благо и Стилян потвърдил и самият Валери. Той се оплакал, че някогашните му първи приятели го мразят и избягват да му говорят заради Ни Ло.

Засега Божинов е запазил дружбата си с Мартин Петров, с когото между другото не са били никога така близки както например с Благой Георгиев. Петров показал, че го цени като човек, а това било много важно за Валери, шушука се в спортните среди.

Когато Благо разбрал за отношенията на Божинов с плеймейтката, той се опитал чрез разговор да убеди приятеля си, че е на грешен ход и е по-добре да се откаже на време.

"Праведникът" Георгиев се обърнал към Валерко с думите: „Приятелю, не видя ли че и аз щях да загазя с тази Лияна?! Откажи се, докато е време и Алисия ще ти прости. Ако не го направиш сега, после ще е твърде късно", посъветвал го той, но за съжаление нямало кой да го чуе.