Виолета, която нашумя покрай участието си във филма „Шивачки", а в последно време радва телевизионните зрители с ролята си в сериала „Столичани в повече", отричала тези слухове да са истина, но начина, по който изглеждала, бил по-красноречив в сравнение с думите й.

Според нейни колежки Марковска редовно идвала на снмики посинена, пише Агенция Блиц. Белезите, които тя безуспешно се опитвала да прикрие с дрехи и всевъзможни мазила, си личели най-вече по ръцете и краката - все едно някой така я бил стискал, че щял да я счупи. По лицето Виолета нямала следи от побой, което правело задачата й да отрича факта, че е малтретирана, по-лесна.

Вили споделя: "Никога не съм водила бойни действия и се надявам да не ми се налага да го правя. Смятам, че всеки конфликт би могъл да се разреши с диалог. Аз самата не съм конфликтна, избягвам ги и се старая да отстоявам дадена позиция меко, но достатъчно категорично, за да бъда ясно разбрана и без да се налага да воювам".

Според запознати от съвсем скоро талантливата актриса, която преди време беше част и от танцувалното шоу "Dancing stars", била интимна с млад бизнесмен със значителни финансови възможности. Той притежавал луксозно жилище в един от скъпарските столични квартали, точно в подножието на Витоша. Именно заради тези му очевадни материални възможности Марковска продължавала да е с него, въпреки че си позволял да й посяга, коментират клюкарите зад сцената и допълват, че майка й има немалка роля за това.

Виолета Марковска е завършила е актьорско майсторство в НАТфИЗ в класа на Веселин Ранков. Критиката я определя като едно от децата чудо в киното. Започва да снима на 11. Участва в американски продукции - „За каузата", „Октопод" и „Бедствието", както и в сериала „Хотел България". „Открадната светлина" й носи наградата за най-добра женска роля на „Ноllywood Film Fest". А филмът на Людмил Тодоров „Шивачки"- ударна доза популярност.
Вили можем да видим като модел в ревюта, тв водеща и страхотна танцьорка в шоуто „Денсинг старс".