Лекар от "Вътрешно отделение" във варненската МБАЛ "Св. Анна" бе задържан, след като поискал и получил подкуп от 300 лева, за да уреди инвалидна пенсия.

Жалбата в Областната дирекция на МВР във Варна е подадена на 18 април от 56-годишен мъж от село Лопушна, съобщиха от пресцентъра на полицията в морската столица.

Той съобщил, че през януари д-р Т.М. от вътрешното отделение поискал и получил от съпругата му 300 лв. Сумата била поискана срещу съдействието на доктора за уреждане на инвалидна пенсия на жената.

Около 15,30 ч. на 20 април медикът е задържан в кабинета си от антимафиоти под ръководството на окръжния прокурор на Варна Владимир Чавдаров в момент, когато връщал на жената 100 от взетите 300 лв., тъй като не е успял да изпълни услугата, за която му били платени.

Д-р Матов обещал, че след празниците отново ще опита да изпрати жената на ТЕЛК, за да получи процент инвалидност, даващ й право на пенсия. В същото време кандидатката за пенсия няма установена инвалидност.

Освидетелстването й пред комисията би могло да стане, ако се подменят резултатите от различните необходими за случая медицински изследвания.

По случая се води следствено дело.