От БК "Балкан" потвърдиха намерението на мъжкия отбор да вземе участие в предстоящия турнир за Купата на България. Освен него заявки ще подадат  още 12 отбора. Това са тимовете от първата осмица ЛукойлАкадемик, Левски, ЦСКА, Спартак Плевен, Черно море, Рилски спортист и Ямбол. Тези отбори ще бъдат поставени при жребия. Другите са: Дунав, Сливен, Алвина, Черноморец и Видабаскет.

Ако се потвърди, че това е броят на отборите, то в първия кръг на елиминациите ще почиват първите 3 отбора в класирането на А-1, тоест те ще се класират директно за четвъртфиналите. Останалите 5 отбора от поставените ще бъдат изтеглени срещу такива от непоставените и ще се образуват 5 двойки. Победителите от тези 5 мача се класират за четвъртфиналите.
 

Втори кръг – четвъртфинални срещи:

Участват 8-те отбора-победители в първия кръг, които се подреждат по реда на временното класиране в Държавното първенство. Отбор от групата на непоставените, който е краен победител в срещите от първия кръг – заема мястото на отбора,  загубил от групата на поставените.
 

С дирижиран жребий между отборите, класирани от 1-4 място срещу тези от 5-8 се определят двойките, които играят по системата „Плей-оф” до две победи от 3 срещи на 16, 18 и 20 март. Домакин на първата и евентуалната трета среща е отборът с по-предно класиране.
 

Отборите-победители в четвъртфиналните срещи, добиват право за участие във Финалния турнир на неутрален терен от 24 до 27 март. Полуфиналните двойки също ще се определят чрез дирижиран жребий. Като най-голям фаворит за домакин на финалната четворка е град Самоков с новопостроената модерна зала.