Голф клуб "Правец" и "Рено-Нисан България" сключиха договор за сътрудничество, според който френската марка "Рено Латитюд" ще бъде официалният автомобил на двете най-значими събития на игрището през тази година. Това са официалното откриване на комплекса на 14 и 15 май и европейският шампионат по голф за клубни професионалисти през септември.

С този договор "Рено" за първи път навлиза в голфа като спорт в България. Досега марката подкрепя основно български таланти в моторните спортове.

За откриването ще пристигнат архитектът на шампионатното игрище с 18 дупки Питър Хардин,  изпълнителният директор на организацията на европейските професионални голф асоциации (PGAs of Europe) Иън Рандъл и турнирният директор на PGAs of Europe  Едуард Джонсън, който ще помага на организаторите за европейския шампионат през септември.

Питър Хардин е дизайнер на над 200 игрища по целия свят и е заявил участие в официалния турнир на 15 май – Braemar Golf Team Challenge. Състезанието ще е безплатно за всички голфъри, тъй като е споносрирано от мениджърската компания на голф игрището Braemar Golf – St Andrews.

Европейският шампионат по голф за клубни професионалисти (PGA Professional Championship of Europe) ще бъде първото професионално състезание по голф в страната. Голф клуб "Правец" ще е домакин три поредни години, като осигурява награден фонд от 60 000 евро и титлата "Шампион на Европа". Трансферите на най-добрите 60 клубни голф професионалисти в Европа ще бъдат осъществени от "Рено"  по време на четирите дни на турнира.  "Рено" ще участва с цял отбор от трима голфъри аматьори и ще предостави автомобили "Рено Латитюд" за тест драйв.