Отборът на Перун Кресна не пристигна в Ботевград, където  трябваше да гостува на Балкан в отложената  среща от първия пролетен кръг на Югозападната В група.  Ще припомним, че тогава - 28 февруари, тя не се игра, тъй като реферите и дежурният делегат решиха, че теренът на стадион Христо Ботев не е добре почистен.  Той бе насрочен за днес, 27 април още преди две седмици   от СТК към Зоналния Съвет на БФС . 

Вчера обаче гостите от Перун са уведомили ръководството на Зоналния съвет, че няма да дойдат в Ботевград. Основната причина, която са изтъкнали е, че  разноските по пътуването им не са малко. В такъв случай се предвижда служебна загуба с 3-0.

Със спестените  пари обаче те ще пътуват следващата сряда до Пловдив, където на стадиона на Ботев Пловдив ще играят полуфинал за Купата на Аматьорската футБолна лига с бургаския Нефтохимик  По всичко личи, че от ръководството на ФК Перун определят именно тази среща като приоритетна.

Така вместо да играят мач, днес футболистите на Балкан направиха тренировка. В неделя, 1 май от 17 часа те са домакини на Струмска слава Радомир в среща от 31 кръг на Югозападната В група.

Другите отложени за днес срещи от Югозападната В група се играха. В тях Пирин Разлог срази като гост Ботев Ихтиман със 7-0, а Витоша Бистрица се наложи над Велбъжд с 2-0.

Снимка: botevgrad.com