На днешното заседание редовно заседание на ОбС бе взето решение за промяна в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на общината, според която се въвежда такси в новия музей. По време на обсъждането стана ясно, че от входна такса за посещение в музея ще бъдат освободени само учениците от община Ботевград.
 
Съветниците гласуваха да бъдат отдадени под наем физкултурните салони в ОУ “Н.Й.Вапцаров”. Това ще стане чрез търг с тайно наддаване.
Съветничката Петя Кочкова предложи да се помисли и за почасово отдаване под наем, за да се удовлетвори желанието на повече организации да ползват физкултерните салони. Кметът Георгиев отговори, че помещенията се отдават под наем съгласно утвърдена наредба от ОбС. Той заяви, че на следващите заседания ще внесе предложение да се отдават под наем и физкултурните салони на останалите общински училища в Ботевград. “Салоните ще се предоставят само за спортно-тренировъчни дейности”, подчерта градоначалника.

Общинският съвет даде съгласието си общината да издаде разрешително на фирма “Лагуна” за ползване на воден обект – язовир “Мали Лаг”.

На днешното заседание съветниците подкрепиха предложенията на общинското ръководство за отпускане на: 22 000 лева за финансово подпомагане и закупуване на дърва за ветераните от войната; 500 лева за издаване на стихосбирката “”Есенни творения” с автор Стефан Стаменов; 1000 лева за издаване на стихосбирка на Ванина Каменова; еднократна месечна стипендия в размер на 300 лева за младата народна певица Станислава Димитрова от Врачеш; 18 400 лева за участие на състав “Ботевградска младост” в международен фестивал, който ще се проведе от 31 юли до 6 август 2011 год. в град Лимасол, Кипър; 48 000 лева за участие на читалищата в Ботевград и селата в международни фестивали;  2400 лева за участието на Паулина Велчева в Световното първенство по лека атлетика за ветерани, което ще се проведе от 6 юли до 17 юли в Сакраменто, Калифорния; 60 000 лева за закупуване на продукти за инвалиди първа група с придружител; 39 000 лева за участие в международни фестивали на градски хор “Стамен Панчев”, мажоретни състави, група “Фламинго” и танцов състав “Ромска младост”; 10 100 лева за празничен концерт-спектакъл “Легенди за малкия град”, посветен на 145 години от градското начало на Ботевград.
Средствата ще бъдат осигурени от собствени приходи на община Ботевград.