18-годишният вратар от школата на Чавдар Етрополе - Димитър Евтимов, който подписа ученически договор с двукратния европейски клубен шампион Нотингам Форест, заяви че е бил обявен за некадърен по време на пробите си в ДЮШ на Левски. Две години по-късно Евтимов е младежки национал и обявен за един от най-талантливите в своята възраст в Европа. "Започнах кариерата си в Шумен, за отбора на Волов. След това отидох в Левски, където ми казаха, че съм некадърен. Не искам да коментирам много около това, но ще ви кажа, че Божидар Искренов ми показа пътя към школата на Чавдар".
На въпрос дали е привърженик на "сините" Евтимов отговори недвусмислено: "Мразя ги! От малък съм фен на ЦСКА. Пробвах се в школата на Левски заради по-добрите условия и база".
Младият вратар разкри любопитни подробности около бъдещето си пребиваване в Англия. Контрактът на Евтимов е за 2 години, като той е ученически. Това означава, че 18-годишният страж без проблем ще може да играе за първия отбор на Нотингам. Припомняме ви, че Евтимов бе на проби и в Манчестър Юнайтед и Глазгоу Рейнджърс.
"Запознах се с момчетата в Нотингам. Те са приятелски настроени към мен. Ще получавам стипендия и в същото време ще уча в спортното училище в града. Преди това тренирах в Манчестър Юнайтед, където се запознах с Димитър Бербатов. Сър Алекс Фъргюсън се държа много добре с мен, но ме изпитваше на тема футбол. Смятам, че българските вратари са по-талантливи от английските, но на Острова се работи много по-добре с тях", коментира Евтимов.