Клуб на многодетните майки ще бъде учреден в Литаково на 5 май от 17 часа. Той ще се помещава в бившия клуб на БСП в селото. Идеята за откриване на Клуба е на Тодорка Тодорова от Литаково. Тя има пет деца – 4 момичета и 1 момче. Най-голямата й дъщеря е на 35 години, а най-малката – на 15 год.
Тодорка Тодорова е работила дълги години като технически секретар към Съюза на българските художници в София. След това сменя няколко работни места. Последната й работа е личен асистент на съпруга си, който е починал.
“В момента в клуба членуват 50 многодетни майки от Литакаво. Аз не ги деля на ромки и българки. Взехме решение да събираме по 3 лева членски внос за организационна дейност на клуба. Първи платиха жените от ромския етнос”, каза пред наш репортер Тодорка Тодорова. Тя сподели, че основната цел на членовете на клуба ще бъде да работят за подобряване на социалния живот на многодетните майки.
За Великден клубът е получил дарение – козунаци и яйца. Те са раздадени на многодетните майки. 

"В клуба могат да членуват майки на различни възрасти и от различни населени места в общината", каза още Тодорка Тодорова. Инициативата за откриване на Клуб на многодетните майки се осъществява с подкрепата на кмета на Литаково Даниел Дилов.