Актьорът Хийт Леджър е намерен мъртъв в апартамента му в Манхатън, съобщи нюйоркската полиция, цитирана от информационните агенции.

Полицията разследва вероятността актьорът да е починал от свръх доза сънотворни таблетки.

Леджър е роден на 4 април 1979 г. в австралийския град Пърт. В аматьарски театър се изявява едва 10-годишен, а на 19 пристига в Холивуд. През 1999 г. се снима в тийнейджърската комедия "10 неща, които мразя в теб" и в главната роля в австралийския филм "Две ръце". След това участва в "Патриотът", "Като рицарите", "Балът на чудовищата", "Бандата на Кели", "Орденът", "Братя Грим".

През 2005 г. Леджър получава много висока оценка, номинация за "Оскар" и световна слава за ролята си в "Планината Броукбек" на режисьора Анг Лий, където играе ролята на овчар гей от Уайоминг. Филмът предизвиква сензация на международния фестивал във Венеция, където печели Голямата награда.

През същата година актьорът, вече световна звезда, се снима и в "Казанова".

Има връзка с актрисата Мишел Уилямс, от която има дъщеря. Бил е близък и с Наоми Уотс.

"Ние, семейството на Хийт, можем да потвърдим голямата трагедия, ненавременно отнела ни нашия любим син, брат и любящ баща на Матилда", каза неговият баща Ким в изявление, което направи пред дома си в австралийския град Пърт.