Голям обществен трезор е бил обран около 02.00 часа тази нощ в центъра на София, на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" 14, близо до Софийската гимназия по строителство архитектура и геодезия.

Сигналът за инцидента е подаден на телефон 112 едва в 06.00 часа от охранителите. Веднага на място са пристигнали полицейски екипи, които отцепили района.

Това е частен банков трезор, в който е имало около 1000 касетки на много дългогодишни клиенти, които са държали неизчислимо за момента количество ценности, пари и документи, съобщава БиТиВи.

От полицията поясниха, че нападателите са били двама, които влезли в денонощния трезор и се представили за клиенти. Първоначално е пребит единият от охранителите, който отворил вратата. След това нападателите слезли в подземното помещение, където всъщност се намира трезорът, и там бил „обезвреден" и вторият човек от охраната, който бил завързан в отделно помещение. Единият от пазачите е пребит жестоко и е настанен за лечение в „Пирогов."

От „Пирогов" съобщиха, че пребитият В.Б. на 56 г. е приет в Клиниката по неврохирургия с мозъчно сътресение и множество контузии по лицето и главата. Няма опасност за живота му.

Направен бе оглед на мястото. Пред трезора дойдоха и много от клиентите, които бяха разпитани, най-вече с цел изясняване на начина, по който се осъществява работата с клиентската мрежа.

Собственик на трезора е 51-годишният Борислав Ралчев, който го създал още през 1991-1992 година. Ралчев е давал 2,4% лихва на месец, като хората са давали парите без документ. През всичките години досега не е имало оплаквания от него, но преди около 6 месеца Ралчев спрял да си вдига телефона, спрял да дава парите на хората. Около 20 души са се опитали да го подведат под отговорност.

Борислав Ралчев по документи е фалирал бизнесмен, с кредит от около 1 милион лева.