Тазгодишния конкурс „MANHUNT БЪЛГАРИЯ" 2011 за избор на най-красивия мъжки модел ще се проведе утре час преди полунощ от сцената на популярен нощен клуб.  Фолкпевицата Анелия ще избере своя фаворит отблизо и обещава да ни зарадва с нова визия и последния си хит "Така ме кефиш ".

В клуба ще застанат 16 кандидати, които ще се представят в спортните облекла, бански и официални костюми. Част от компетентното жури ще бъдат две носителки на титлата "Мис България" - Наталия Гуркова и Елена Ангелова. Водеща на събитието ще бъде  моделката Цвети Разложка.

Победителят в "Manhunt Bulgaria" 2011 ще спечели правото да представи България на световното издание на конкурса.

„Manhunt" стартира през 1987 година в Сингапур когато Алекс Лиу, директор на „Metromedia" Сингапур, решава да проведе първият мъжки конкурс. Като „Manhunt International" конкурсът се организира за първи път през 1993 година в Австралия. Като първия световно популяризиран се смята този през ноември 1995 година в Сингапур, когато 35 мъже от цял свят се състезават за престижната титла и парична награда от $ 100 000.

Този конкурс се излъчва в Сингапур и още 38 страни с около 420 милиона зрители по целия свят. Днес в „Manhunt International" взимат участие 50 страни. Предварително подбраните от всяка държава финалисти се борят за паричната награда от $ 50 000 и много предметни награди.

„Manhunt България" се организира за първи път през 1998 година. Победителя Мариян Кюрпанов прави невероятен дебют за страната ни, като на световния финал като се нарежда на престижното шесто място.

Този успех през годините продължават Али Алиев, който влиза във финалната десетка и Мирослав Йончев, който печели наградата за най-добро тяло в света.