Участията на Мария Илиева са такава рядкост, че певицата започнала да иска пари за изяви в благотворителни каузи.

Неотдавна поп изпълнителката получила запитване дали би се съгласила да участва в концерт, който цели да събере средства за лечението на болно дете. Мария доволно откликнала и организаторите се зарадвали, че популярен изпълнител ще ги подкрепи. Само, че след час на имейла им пристигнало представяне на артистите на нейния лейбъл „Стерео стая". В него били приложени снимки на всички изпълнители от фирмата й, кратки презентации, както и хонорарите им.

За своята изява на благотворителното събитие Илиева поискала възнаграждение от 5000 лв. Като бонус към цената предлагала да вземе някой от подопечените си - Криста, Мона или Боян, пише в. „Галерия". Организаторите разбира се отказали наглата оферта.

Мара не е вземала хонорари само за концерта на Джордж Майкъл през 2007 г., когато беше подгряваща заедно с Графа. Тогава тя си направи тънката сметка, че това е страхотна възможност да се рекламира покрай големия изпълнител и да подкрепи кампанията за освобождаването на медиците ни в Либия, припомнят запознати.