Скандалите около актрисата и дебютиращ режисьор Мишел Бонев продължават. След като лентата й "Сбогом, мамо" видя бял свят и у нас, все по коментирана тема е дали наистина автобиографичността й е измислица или самата истина. Факт е, че майката на блондинката - Надежда Янева категорично отрече дъщеря й да е имала детството, което пресъздава във филма си. Според видяното майката е представена като чудовище, което изхвърля бабата на Бонев в старчески дом.

"Сбогом, дъще!", така Надежда Янева се обърна към детето си Драгомира (истинското име на актрисата) в предаването "Директно" на Мартин Карбовски по Нова тв. "Тя не се е тровила заради мен или баща си, тя направи опит за самоубийство заради едно момче Радостин", коментира майката поведението на дъщеря си, отразено във филма. Имам чувството, че тя не е наред, допълва майката.

Надежда Янева разказва, че бащата на Мишел е бил моряк и грижата за детето е паднала изцяло на нея. "Справях се с дъщеря си до 17-ата й година, после тя реши, че трябва да живее с момчето, което обича", разказва още Янева. После Мишел решила да живее в Италия и по думите на майка й се е превърнала в скъпо платена жена. "Не мога да я нарека проститутка", шокира с признанието си майката. С думите си тя намеква, че съжителството на Мишел с по-възрастни мъже е било главно за пари.

Последната среща между двете била преди десетина години, когато майката и по-малката сестра получили покана от Мишел да посрещнат Милениума в Маями заедно с нея. Посещението им в САЩ обаче приключило преждевременно и те били натирени на самолета, който ги върнал в България.

Единственото обяснение, което Надежда Янева дава на самата себе си, е, че Джузепе, с когото Мишел живее, и самата българка са възприели, че майката пречи на дъщеря си, кара я „да се трови" и й отнема вдъхновението.

От 2000 година до днес контактите между майката и дъщерята са ограничени. Янева не знае с какво точно се занимава дъщеря й, какви са финансовите й възможности.

"Не видях себе си във филма, а и Драгомира не е много артистична", хапливо заяви майка й пред Карбовски. "При Гала каза, че съм като палач, който отглежда жертвите си. Описана съм като зъл демон, като чудовище. Никога не съм я била", категорична бе Янева. Във филма казват, че не съм посещавала майка си, че съм правила секс пред децата - такова нещо не може да ми мине през ума. Никога не съм се напивала, не съм правила оргии, както се казва във филма.

Тя не отрече, че е дала бабата на Мишел в старчески дом, но отхвърли жената да е била бита, както е показано във филма. Янева отрече и това дъщеря й да й е купувала шест апартамента, както се внушава в лентата "Сбогом, мамо!".

Мишел си е направила доста операции, защото е доста различна, каза майката. "Чувствам се прецакана, дъщеря ми не иска да говори с мен. затова й казвам: Сбогом, дъще!, заяви пред камерата Янева. И допълни: До 62-та си година живеех заради децата си, сега ще живея заради себе си.