На особена почит и внимание бяха днес оставащите все по-малко ветерани от Втората световна война. Най-възрастният от които е на 99 години.
В 10:00 часа започна срещата с тях и ръководството на общината в Клуба на инвалидите. Председателката на Общинското движение Русофили ги посрещна с китка здравец. Кметът инж. Богомил Георгиев и председателят на Общинския съвет д-р Цено Глогов поздравиха лично всеки един от ветераните с празника. Срещата уважиха Кристинка Иванова от МВнР и Димитър Данчев от ВАС. Присъстваха още Иван Чиков и Даринка Петкова о общинска администрация.
С дълбоко уважение към ветераните кметът ги поздрави с Деня на победата над фашистка Германия и Деня на Европа и изказа своята благодарност за тяхното участие във войната и личния принос за победата.
След срещата бяха поднесени венци и цветя пред паметника на загиналите във войните етрополци.
И една снимка за спомен пред паметника с ветераните ще напомня на поколенията, че тези хора са били във войната и са останали, за да разказват за жестокостите и победите в битките, за себеотрицанието и саможертвата на българските войни.
От естрадата в центъра на Етрополе кметът напомни отново за събитията от преди 66 години и поздрави присъстващите с празника.
Дори и природата беше благосклонна днес и позволи на участниците в тържеството да изгледат на открито впечатляващия с постановката и костюмите си концерт на ансамбъл „Чинарите”.