С поднасяне на цветя пред Паметника на загиналите във войните етрополци и с тържествен концерт на централния площад, днес Етрополе отбеляза 69-та годишнина от Победата над хитлеро-фашистка Германия и Деня на Европа.
Цветя бяха поднесени от името на кмета на Община Етрополе инж. Богомил Георгиев и от председателя на Общинския съвет Христо Андреев, ветераните от войните, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Етрополе, ПП  ГЕРБ, от ОбС на БСП, Алианс „Български командоси”, НЧ „Тодор Пеев-1871”, Български антифашистки съюз, ОУ „Христо Ботев”-Етрополе, Дружество на русофилите в България и граждани.
След това множеството се настани пред естрадата на централния площад. Водещият на тържеството Иван Чиков припомни събитията, които отбелязваме днес и честити празника на присъстващите и на гражданите от Етрополска община.
Кметът инж. Богомил Георгиев удостои с Почетен адрес и грамота Цоло Божилов – за активната му дейност като председател и секретар на ветераните от войните, дългогодишен служител в Общината и един от създателите и радетелите на празника на етрополските приведени зетьове.
Поздравителни адреси получават ветераните от войните Димитър Мишев, Никола Николов, Николай Дочев, Стоян Велчев, Цветко Лалов, Георги Христов, Григор Григоров, Тодор Богданов, Стоян Червеняков и Никола Нинов.
Тематичен рецитал, подготвен от Петя Цекова, поднесоха на зрителите ученици
от СОУ „Христо Ясенов”. От това училище бяха и очарователните момичета на мажоретния състав, с ръководител Емилия Моновска, които представиха маршовия рецитал „День победы”.
Трио „Романтика”, с ръководител Боян Шаранов, поднесе на публиката незабравимите „Пирински халища”, „Катюша” и „Хубава си, моя горо”.


Професионалното изпълнение на танцьорите от "балканска младост" на Калинка Пушкарова си каза думата и този път. Посрещнати с аплодисменти, през цялото време танцьорите държаха публиката в приятната прегръдка на българските народни хора.
Празничният концерт завърши с отряд „Млад командос”, с ръководител инж. Васил Христов, със строевата композиция „День победы”. Преди няколко дни на инж. Христов беше присъдено званието о.р. „полковник”.
За награда, изпълнителите на днешния тържествен  концерт получиха кошница с цветя от инж. Богомил Георгиев и Христо Андреев.