Фирма „Сигма био”, известна като бонбонената фабрика в Ботевград, разработи нови продукти, които се предлагат под наименованието „Специалитети за вашите специални моменти”. Фините бонбони се изцяло ръчна изработка. За производството им се използват само висококачествени суровини – сушени плодове, сметана, ядки, мед, бял, млечен и тъмен шоколад и други, твърди управителят на „Сигма био” ООД Владко Тахирски. Той съобщи, че производството на шоколадовите специалитите реално е започнало от днес. "До няколко дни фирмата ще предложи деликатесни шоколадови кремове, които ще се произвеждат съмо по поръчка", допълни Владко Тахирски.
Продуктите „Специалитети за вашите специални моменти” са представени на изложение в Милано. Средствата за тази цел са осигурени по проект на Европейския съюз.
„При производството на новите продукти не се допускат и най-малките компроси с качеството на суровините. Всичко е от висок клас”, подчерта управителят. Той обясни, че истинският бял шоколад съдържа 28% какао масло и минимум 20% мляко, пропорциите при качествения млeчен шоколад са 28% какао и 4.2% суха обезмаслена какаова маса, а съдържанието на какао при истинския тъмен шоколад трябва да бъде минимум 48%.
Новите продукти се произвеждат само по поръчка на клиенти от нашия регион и София. Срокът за изпълнение на заявката е 2 дни.
СИГМА БИО ООД е специализирана в производството на захарни и шоколадови изделия. Създадена е през 1993 год. Фирмата има собствена производствена база в Ботевград.