За първи път в историята на село Церковски местните християни имат своя църква.

След първата копка на 10 август 2007 год. издигането на храм „Свето Възнесение Господне" стана възможно с волни пожертвувания и труда на местните жители.

Като признание за важността на събитието тържествената служба беше ръководена от сливенския митрополит Йоаникий.

Храмът е с площ 46 кв. м. Камбанарията е с височина 6.80 метра. , а целият храмов комплекс притежава две камбани.

По-старата от тях е датирана около 1880 год. и е принадлежала на тогавашното училище. Възстановена е в оригиналния си вид от пловдивската фамилия реставратори, коята произвежда камбани от 1860 год.

Втората камбана на църковния храм е подарена от бургаското семейство Живка и Георги Стоеви, които са основните спомоществуватели.

Иконостасът и иконите са дело на ямболският иконописец и архитект Тодор Бойчев.

Един от най-големите дарители за съграждането на християнския храм е и кметът на община Карнобат Георги Димитров. Преди да заеме настоящия пост, той е бил член на църковното настоятелство и оттогава е наясно с желанието на местните хора да имат своя черква.

Кметът отказа да съобщи какъв е размерът на дарените от него средства с аргумента, че оповестяването на цифри ще омърси светостта на момента.

Според него построяването на църквата с помощта на толкова много хора е сигнал за духовното възраждане на населените места в Карнобатско.

В близките дни кметът очаква да бъде подписан договор за изпълнение на проект за реконструкция и възстановяване на древната крепост Маркели.

Очакваме с възкръсването на тази старина да развием още един център на българщината  в региона- коментира Георги Димитров.

Това е велик ден за нашето село и за първи  път в историята ще посрещнем нашия празник Спасов ден с построена църква - коментира кметицата Стоянка Иванова.