Световният номер 2 в мъжкия тенис Новак Джокович (Сърбия) успешно дефилира и извън корта. Доказа го по време на благотворителното модно събитие "Fashion for Relief", което се проведе в рамките на 64-ия кинофестивал в Кан.

Всички средства, които са били събрани на събитието ще отидат в помощ на пострадалите от бедствията в Япония, съобщава tennis24.bg.

 В ролята на организатор е била известният супермодел Наоми Кембъл. Освен Джокович на подиума са се изявили Джейн Фонда, Кейт Мос, Шърли Беси и други.

Иначе при минаването по червения килим в Кан Ноле бе придружаван от неговата дългогодишна приятелка Йелена Ристич, която както винаги, изглеждаше прекрасно.

Припомняме, че Ноле стана първият тенисист, осигурил си участие на финалния Мастърс, който ще се проведе в края на ноември в зала "О2" в Лондон.

На последния за сезона турнир участват осемте най-добре представили се тенисисти през годината, като с феноменалната си игра през последните пет месеца, Джокович вече събра достатъчно точки, за да бъде в топ 8 до края на годината.

Сърбинът спечели всичките си 37 мача през 2011, а с това и цели седем турнира, сред които "Аустрелиън Оупън" и турнирите от серията Мастърс в Индиън Уелс, Маями, Мадрид и Рим.

Джокович става едва вторият тенисист в историята, който си осигурява участие на финалния Мастърс преди началото на "Ролан Гарос" след Рафаел Надал  през 2009 година