Докладната за отпускане на 6000 лева за концерт на Веселин Маринов, посветен на майките, породи дебат в ОбС. Първа своето мнение изрази съветничката Петя Кочкова. Тя каза, че не е удачно на 1 юни да се организира концерт за майките.
“Програмата за Международния ден на детето трябва да бъде насочена към децата, да има награди за онези от тях, които притежават някаква дарба. Празникът на майките е на 8 март. Нека не го бъркаме с Деня на детето”, каза Кочкова. Според нея организирането на концерт за майките е един вид “легално купуване на гласове за предстоящите местни избори”. Тя подчерта, че “миналата и по-миналата година е имало тържества и забавления само за децата, а тази година се кани Веселин Маринов да пее на 1 юни”.   
Йордан Йорданов заяви, че по повод Деня на детето общината е организирала богата програма, за която са предвидени средства.
Съветникът от БСП Цветан Коцев бе категоричен, че не приема концертът да бъде организиран само за майките, родили деца от 2008 година насам. “Не можем да делим майките по този начин”, каза Коцев и предложи средствата за концерт на Веселин Маринов да бъдат пренасочени за поддръжка на градския парк.
Антон Стоянов също бе на мнение, че не е редно да се делят майките на родили преди две, три и повече години. Той определи докладната като “дискриминационна”.
“Празникът на детето е и празник на майката. Нормално е в един такъв празничен ден да се отдаде заслужено внимание и на жените, родили тези деца. Аз разбирам, че имате притеснение, но то си остава за вас. Дори да не гласувате средствата, концертът ще се състои. Що се отнася до парка, общината се грижи за неговата поддръжка – тревата е окосена, предстои да сменим счупените дъски на пейките. Но вие ще кажете, че и това е предизборно. Да, всичко, което направихме през тези четири години, е предизборно. Нашата кампания започна на 4 ноември 2007 година”, заяви в отговор Георги Георгиев. Той каза, че входът за концерта ще бъде свободен за всички майки от община Ботевград. 
В крайна сметка само Цветан Коцев гласува “против” отпускането на средства за концерт на Веселин Маринов на 1 юни в Ботевград. Михаил Димитров и Антон Стоянов се въздържаха.