Вкараха в ареста 10 криминално проявени перничани с полицейски заповеди за 24 ч. Арестите са извършени в рамките на мащабна специализирана полицейска операция на територията на Второ РУП - Перник, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов.

Акцията е поведена в четвъртък за времето от 13 до 20,30 ч. и от 22,30 до 02,00 на следващия ден.

Основната цел е била превенция на противообществени прояви и престъпления, установяване и задържане на лица, обявени за издирване и такива, представляващи интерес за органите на реда, спазване на работното време на питейни и увеселителни заведения и присъствие на малолетни и непълнолетни в тях, разпространение и употреба на наркотични вещества и спазване на Закона за движение по пътищата.

В районното управление са доведени общо 20 лица, проверени са 124 МПС, 8 питейни заведения и са съставени 15 акта за административни нарушения.

3 от тях са по Закона за българските лични документи и 12 по Закона за движение по пътищата. 4 от актовете са на неправоспособни водачи на МПС и 1 за управление на автомобил след употреба на алкохол.

4 констативни протокола на питейни заведения са издадени от служители на „Инспекторат" към община Перник. Предстои локалите да бъдат санкционирани за различни нарушения на закона. Засиленият контрол продължава.