Днес в залата на НСА се проведе държавното първенство за деца по таекуондо - версия ИТВ. В него взеха участие всички български клубове, членуващи във федерацията.

При изключително голяма конкуренция - в някои от категориите участниците бяха повече от 37, 22-ма участници от ботевградския клуб Таек Кион спечелиха общо 22 медала. Два от тях са златни, 8 - сребърни и 11 бронзови.

Шампионка на България на спаринг в категория +55 кг стана Теодора Николова. Злато за клуба спечели и Валентин Димитров на форма. Много добре се представиха и Слави Василев, Габриел Витков, Елена Илиева, Николай Петков, Иван Иванов, Станимир Христов, Марио Манчев. При големия брой участници в доста от категориите завоюваните сребърни медали са равносилни на златни, е мнението на треньора Борислав Витков.

Съвместно с държавния шампионат се проведе и вторият международен Будокай фестивал, в който участваха спортисти в дисциплината кунг-фу от България, Германия, Португалия и Италия.

 Това беше последното състезание за тази състезателна година. Момичетата и момчетата от Таек Кион постигнаха много добри резултати и треньорът им пожелава още по големи успехи за напред.