Голям интерес предизвика изложбата на детски рисунки, която бе открита преди обяд в Исторически музей – Ботевград. Автори на творбите са възпитаници на Школата по изобразително изкуство с ръководители Димитринка Томова и Станислава Комитска. Проявата започна с изпълнения на новосформираната младежка група P.I.L.P. Тя изпълни няколко песни, на български и английски език, които бяха специален поздрав за участниците в изложбата и за публиката.
След музикалната изненада Димитринка Томова представи авторите на картините. Тя каза, че се чувства щастлива от успехите на нейните възпитани, които отделят време за рисуване и с желание развиват таланта си.
Изложбата откри директорът на музея Тодорка Коцева. Тя приветства с добре дошли многобройните посетители, дошли да се насладят на уменията и труда на децата от школата. Младите творци също не скриха задоволството си от големия интерес към техните картини. Ето какво каза пред наш репортер Мария Първанова, възпитаничка на школата: “Щастлива съм, че идеята за изложбата се реализира. Благодаря на всички, които имат заслуга за това. Най вече на моите ръководители г-жа Томова и г-жа Комитска, които в продължение на две години ме подготвят за кандидат-студентските изпити в Националната художествена академия, специалност “Мода”.
Мария Първанова е от Ботевград. Тази година тя завършва езиковата гимназия в Правец.
В днешната изложба Мария се представя с портрети и модни скици. Мария Първанова е сред възпитаниците на школата, които на церемонията по откриването получиха грамоти и парични награди от Ротари клуб - Ботевград.