Пациентките на бургаската болница „Дева Мария" вече няма да заплащат 380 лв. за нормално раждане, съобщи burgas24.bg.

В родилното отделение е осигурено всичко за престоя на майката и бебето: стая със самостоятелен санитарен възел, стационарен телефон, интернет, кетъринг, както и всички необходими консумативи.

Собственикът на болницата Семир Абумелих коментира, че е взел решението да направи ражданията безплатни заради практиката бургазлийки да ходят в сливенски болници, където не се плаща. „За съжаление лошото икономическо състояние в което се намира страната, кара хората да правят компромис с избора на лечебно заведение", коментира той и добави, че целта на „Дева Мария" е да направи качественото здравеопазване в района достъпно.

" Аз искам да има ръст и Бургас да е на първо място в страната по раждаемост. И това е възможно да стане. Това до две години ще го достигнем! Общината прави детски площадки, детски градини, създава условия за отглеждане и възпитание на бъдещото поколение. Останалото зависи и от нас", добави инвеститорът.

Абумелих обясни, че лечебното заведение съумява да предложи безплатни и качествени здравни услуги с помощта на добър мениджмънт и използване на уникален за страната софтуер за управление на болницата, спомогнал за намаляването на административния персонал.