Фолкпевицата Лияна се разделила със скъп набор от бижута за около 30 хиляди лева при едно от последните си пътувания между София и Истанбул, пише hotarena.net. Изпълнителката редовно лети по тази дестинация, тъй като край Босфора живее бъдещият й съпруг и баща на дъщеричката й Дениз - Махмуд.

Кюрдът не пести пари за бижута и скъпоценни камъни, с които засипва Лияна. "Част от тях ми изчезнаха или на летището в Истанбул, или на летището в София. Носеха ми емоционалност, защото сред тях бе и първият ми годежен пръстен от Махмуд", казва певицата.

Сред откраднатите бижута бил сетът от пръстен, гривна и огърлица с диаманти и лимитиран часовник "Шопар". Такъв имали само 12 жени в света, а две от тях били жени на шейхове от Дубай.

"Диамантеният сет е на ювелирната марка Зен, ръчно изработен е и е също лимитиран. Махмуд ги е чакал един месец. От най-скъпите диаманти в света е. Един ден всичките ми бижута ще ги наследи дъщеря ми Дениз", споделя още Лияна.

След като узнал, че любимата му е станала жертва на крадливите си сънародници, кюрдът Махмуд се заканил да впрегне всичките си налични връзки в София и да узнае кои са престъпниците.