Служители на РУП-Правец предотвратиха разрастването на ромска свада в с. Джурово. С полицейска мярка за 24 часа в местното районно управление бил задържан инициаторът на побоя криминално проявеният Х.В. /27 г./.
Вчера, към 16.30 ч.  жител на селото сигнализирал на тел. 112 за сбиване между местни роми. Незабавно на мястото на инцидента били изпратени сили на полицията, които потушили напрежението. В хода на разследването се установило, че употребилият алкохол Х.В. набедил свои съседи, че умишлено крият от него местонахождението на приятелката му, с която преди живеел на семейни начала. Агресивният мъж грабнал цигла и счупил прозорец на къщата. Оттам излезли собствениците и започнало мелето. В боя се включил и приятел на Х.В. Навременната намеса на полицията потушила напрежението и страстите се укротили.
Двама от  участниците в инцидента потърсили медицинска помощ в Етрополе и Ботевград. С полицейска мярка за 24 часа в РУП-Правец бил задържан инициаторът на свадата – криминално проявеният и осъждан Х.В. от с. Джурово.
Материалите по случая били докладвани на Районна прокуратура-Ботевград. Продължава работата по случая.