Nintendo понижава цената на гейм конзолата си Wii до 149 долара. Срещу тази сума конзолата ще се продава в пакет с игра от поредицата Mario, съобщиха от компанията вчера, предаде Cnet.com.

Анализаторите предвиждаха, че Nintendo ще намали цената на конзолата (която досега беше 169 долара заедно с допълнителни екстри в пакета). Техните очаквания бяха подхранени от съобщението, направено миналата седмица, че компанията възнамерява да пусне на пазара наследник на Wii.

Много наблюдатели на пазара са на мнение, че Nintendo трябва да направи нещо, за да съживи интереса към конзолата, която години наред беше номер 1 на пазара, но през последните месеци се бори яростно да задържи позициите си. Продажбите се забавиха, въпреки че други компании, точно когато Microsoft и Sony набраха скорост с пускането на своите системи за управление на движенията - Kinect и Move, пише kaldata.com.

Nintendo заяви, че от 15 май потребителите ще могат да купуват Wii в бял или черен вариант на новата цена от 149 долара. Тя ще се продава заедно с играта Mario Kart Wii и волан към нея в цвета на конзолата.

От компанията заявиха, че на 15 май ще започнат разпространението на новата серия игри за Wii - Nintendo Selects. Срещу 20 долара геймърите ще могат да купят четири хитови заглавия за игрите към Wii: The Legend of Zelda: Twilight Princess; Mario Super Sluggers; Animal Crossing: City Folk и Wii Sports. За първи път Wii Sports ще може да се закупи отделно. Досега тя се продаваше само в пакет с конзолата.