Преди седмица на пл. "Батенберг" се проведоха вторите Балкански музикални награди и въпреки че в предварителната информация бе рекламирано, че на концерта ще участва Тони Стораро, той не се появи на сцената. Оказа се, че изпълнителят е бил на репетицията, но в самия ден на концерта си е тръгнал разсърден. Големият Тони, както го наричат феновете му, говори с болка пред Signal.bg, каква е причината да не излезе на сцената.

"Причината да отсъствам наистина беше важна за мен и в последния момент реших да не участвам. Аз исках да пея или предпоследен, т.е. преди Горан Брегович, или да открия концерта, защото аз мисля, че го заслужавам. Вече няколко години добре работя. В тази фирма, в която съм аз в момента, а дори и в "Ара" няма по-голям изпълнител от мен, за да не го открия този концерт", споделя Стораро.

Тони признава, че за него това е голяма сцена и не му е било лесно да се откаже от нея. Но не крие, че е поставил условия, с които е държал организаторите да се съобразят.

"Видях със собствените си очи как някои хора имат голямо самочувствие, а аз никога не съм имал такова. Подразних се от много работи. Поставих условия поне да открия концерта. Поне да имам тази чест. Казаха ми, че това не може да стане, защото имало азбучен ред - врели-некипели.

Казах им, че ако това не стане, аз не съм пълнеж и няма да участвам само да запълня място. Аз все пак не съм малък, не съм изпълнител на 2-3 години. Работил съм доста време с компанията и не съм правил такива работи, не мисля да го правя занапред, но когато не могат да ме разберат какво искам аз, реших да не участвам и може би направих най-доброто", обяснява Стораро.

"Аз публиката я познавам много добре. Знам как ще реагира. Абсолютно съм сигурен, че ако аз бях участвал в този концерт, публиката най-силно щеше да аплодира мен. Просто съм 100% сигурен. Аз съм си дал годините и живота на тази музика. Бях подготвил много силни песни, които хората ги знаят и ценят. Нямаше да изпея "Милионерчето" и да изложа България, защото нали всички казват, че не може такава песен да се изпее на такъв концерт", споделя оше "Певецът на 2010-та".

Певецът дава пример с футбола. "Ще дам един пример. Все едно в националния отбор да не пуснеш най-добрия футболист. Не, че съм най-добрият, но съм един от добрите. Стига с тази скромност. Винаги съм бил скромен и съм казвал, че колегите са добри. Винаги съм играл ролята на добър, но мисля, че колкото си по-добър, толкова повече те мачкат. Мисля че постъпих правилно", казва откровено Тони.