Антимафиоти прекратиха незаконно разпространяване на луксозни стоки с лого на световни марки, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Нанесените щети на правоносителите са за над 3 милиона лева.

Пиратско съхраняване и разпространение на луксозни стоки, означени със запазени търговски марки бе пресечено при съвместна операция на „Компютърни престъпления, ГДБОП и служители от териториалното звено за борба с организираната престъпност в Бургас.

При мащабната операция в Бургас, Несебър и Слънчев бряг са открити артикули от реномираните марки „Долче и Габана," „Версаче", „Луи Вюитон", „Лакост", „Поло", „Джи Стар", „Армани",  „Дизел", „Фере", „Диор", „Прада", „Есприт", „Томи Хилфигър", „Адидас", „Пума",,"Рийбок" и др.

В хода на разследването е изяснено, че незаконната търговия е осъществявана от няколко години, като фирмите са изградили мрежи за нелегално зареждане и продажба на ментетата, предимно внос от Турция на територията на цялата страна.

В складове и търговски помещения, стопанисвани от фирмите, антимафиотите открили и иззели маркова конфекция, колани, чанти, спортни артикули - общо 15 000 от 20 световни марки.

Срещу собствениците на фирмите са образувани досъдебни производства.