10 килограма марихуана са иззети от дилъри, търгували с наркотици в София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Служители на ГДБОП са задържали четирима души. Двама  от тях - П.Х.(26 г.) и И.Я. (25г.) от София са спрени недалеч от столично училище. Минути по-късно, при претърсване на домовете и автомобилите им, антимафиотите открили 10 кг тревна маса в различни разфасовки, реагирала на марихуана - холандски тип.

От тях са иззети намерените 12 мобилни телефона, а също и компютърни конфигурации, ползвани от дилърите в престъпните им занимания.

В хотелски комплекс е открит и организаторът на престъпната група - М.Т.(27 г.), който към момента на задържането изтърпява наказание в ТПО-Казичане на лек режим  - работа на външен обект. Изяснено е, че наказанието му е наложено за причиняване на смърт по непредпазливост, има и присъда за незаконно притежаване на наркотици.

При претърсването на ползваната от него хотелска стая са намерени и иззети 4 мобилни телефона, компютърна конфигурация, списък със счетоводни данни за продадената марихуана, а също и количество от търгуваната стока.

В с. Чепинци е задържан и Л.Н. (27 г.), криминално проявен, от когото е иззета марихуана, като точното количество предстои да бъде изяснено. Наложена му е мярка „домашен арест"

П.Х. и И.Я. са задържани за 24 часа, а М.Т. е предадена на служители от ГД „Изтърпяване на наказанията" - МПП. Процесуално-следствените действия продължават.