Салон на изкуствата 2011 е поредната нова инициатива на Исторически музей – Ботевград. Тя започва на 20 юни от 17.30 часа с откриване на изложба – графика „Къде е смисълът?” на местния художник Ванко Бърдаров.
Програмата включва и други прояви. На 22 юни от 17.30 часа Ротари клуб ще представи компютърна разработка, посветена на почетния гражданин на Ботевград инж. Иван Иванов, кмет на София по време на Втората световна война. На 4 юли от 17.30 часа ще бъде открита първата самостоятелна изложба на Борислав Витков.
Проявите ще бъдат съпътствани с музикални изяви на певчески формации. Специална изненада към посетителите ще поднесе новосформирана местна поп група. Тя ще изпълни песни по стихове на Георги Наков – Северов и музика на композитора Стоян Димитров.
„Инициативата „Салон на изкуствата 2011” ще бъде реализирана със съдействието на читалище „Христо Ботев”, съобщи Тодорка Коцева, директор на Историческия музей. „Идеята ни е да направим музея още по-привлекателно място за посетители през летния сезон”, допълни тя.