Издирването на концесионера на къмпинг "Градина", който изчезна вчера следобед в морето с джет продължават между Черноморец, местността "Червенка" и Созопол, са съобщили от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Вчера около 16.00 ч. в Районно управление "Полиция" - Созопол е получен сигнал за това, че на същата дата към 15.00 часа два джета са влезли в морето.

На единия е бил концесионерът на къмпинг „Градина" Виктор Боянов, 32-годишен от Радомир. Неговият джет се е преобърнал след влизането.

Констатирано е при проверката, че джетът "Кавазаки-Бомбардер" е бил нерегистриран в "Морска администрация". Той е потеглил от плажа на къмпинга в открито море. След установяване липсата на Виктор Боянов джетът е открит в морето без стартерния ключ.

Въпреки предприетото претърсване на акваторията в района на инцидента от катер на "Гранична полиция", четирима водолази от група "Спасителни дейности" към Пожарна безопасност и защита на населението - Бургас и приятели на изчезналия в морето мъж, Виктор Боянов не е открит. Към момента спасителните дейности продължават, като е обхванат периметъра, заключен между Черноморец, местността "Червенка" и Созопол.