Ден преди края на мачовете в предварителната група А баскетболният отбор на Балкан - момчета до 14 години, влезе във финалната четворка. Това стана след днешната победа над Евроинс Черно море с 69-54 (27-14, 10-10, 19-15, 13-15). Утрешният двубой на възпитаниците на треньора Николай Пеев с Доростол Силистра ще определи първенеца на групата.

Малко неочаквано, но като че ли мачът с тима от Варна се оказа най-лесният досега за Балкан. Първата петица взе аванс от 13 точки, след като поведе с 8-0 и 22-10, същата остана преднината на домакините и след втората четвъртина. В третата част при смесените петици малките балканци започнаха да трупат преднина, която достигна до 20 точки. В последните десет минути двамата треньори завъртяха всички свои състезатели.

Най-резултатен за Балкан бе Цанко Краев, който вкара 18 точки и взе 8 борби за 16 минути игра, той е и с най-висок коефициент. Втори по резултатност е Николай Велков с 13 точки. Здравко Христов отбеляза 12 точки и спечели 5 борби.Със 7 точки е Мартин Георгиев, с по 5 са Владислав Вушев и Петко Тошев, 4 има Цанко Цаков, 3 - Иван Иванов, с 2 е Венислав Григоров.

Първият мач от група А бе много драматичен. Шампион 2006 изтръгна победата срещу Левски с 61-60, след  като 4 минути преди края сините водеха с 11 точки.

 Любопитна е ситуацията в другата група Б. Ева след утрешните мачове ще станат известни отборите, които ще се класират в първата четворка. Три отбора имат по 3 победи и една загуба - Рилски спортист, Делфин Бургас и Славия.