20-годишна с „Ауди" е блъснала около 4,10 часа тази нощ на кръстовището на бул. „Тодор Александров" и бул. „Константин Величков" линейка, която е транспортирала родилка, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Колата на „Бърза помощ" е транспортирала жена с новородено дете и съпруга й.

Бременна жена и съпругът й от Мировяне са извикали Бърза помощ, тъй като жената започнала преждевременно раждане вкъщи.
Линейката пристигнала бързо на мястото и качила родилката и съпруга й, след което потеглила към София.

На кръстовището на булевардите „Тодор Александров" и „Константин Величков" „Ауди"-то, се врязало в линейката, която преминавала на червено в посока институт "Пирогов" с включена звукова сигнализация.
Момичето зад волана не е чуло звуковия сигнал, тъй като е слушала силно музика.

От удара линейката се завъртяла и се е ударила в билборд

Майката, новороденото дете и неговият баща, както и шофьорът на линейката са били приети в 4,25 ч. в „Пирогов", а акушерката във Военномедицинска академия.

Новороденото е с черепно-мозъчна травма и е настанено в Детска реанимация на „Пирогов". Лекуващият екип предприема всички възможни действия, но състоянието се оценява като тежко, има опасност за живота.
По информация на доц.д-р Надежда Гаврилова, шеф на детска реанимация, то е с обширен хематом в областта на мозъка и счупвания в областта на черепните кости. Нараняванията създават потенциална опасност за подтискане на дихателния център

Родилката е с тежка черепно-мозъчна и лицево-черепна травма, контузия на мозъчните тъкани. Тя е на командно дишане в Централна реанимация, с реална опасност за живота.

Нейният съпруг е с разкъсно-контузни рани, но контактен, без опасност за живота.

Тежко е състоянието на шофьора на линейката. След извършена животоспасяваща операция в 10 часа той е приет в централната реанимация на „Пирогов". Д.В. е с премахната слезка, все още е в травматичен шок, с голяма кръвозагуба, на командно дишане и е с реална опасност за живота.
Той е с политравма - травма на гръдния кош, таза и на  лявото бедро, кръв в корема.

Придружаващата акушерка е приета във ВМА с открита фрактура на бедрена кост. Тя е настанена в Клиниката по анестезиология и реанимация.  Предстои да бъде извършена операция. Пострадалата е контактна, състоянието й е стабилно.

Проверката с дрегер не е отчела наличието на алкохол в кръвта и на двамата водачи. След инцидента младата шофьорка е била в шок и отказала коментар.