Организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества е задържана в Бургас, съобщиха от полицията в града.

Установено е, че бандата действала на територията на областния град от декември миналата година. Задържани са четири лица, които са дилъри на улично ниво -  М.А.(45 г.), К.П.(21 г.), Х.Т. (23 г.) и Д.Г.(24 г.), всичките от Бургас.

Задържани са още трима бургазлии - 28-годишният И.С. и 21-годишният И.А., и тримата от Бургас. Те изпълнявали ролята на междинни зареждачи, ниво над уличните дилъри, които осъществяват връзката с организатора на престъпната група - Н.К.(27 г.).

При извършените обиски в домовете им са намерени и иззети 450 дози хероин, с приблизително общо тегло 45 грама; пушка - карабина, ловна пушка, 51 бойни патрона с различен калибър и модел; електронно устройство за заглушаване на радиочестоти; 5 капсул-детонатори за електрическо взривяване; 2 проводника за електрическо взривяване; четири бойни пистолета, сред които и със заличени номера.

Иззетите вещи са предадени за експертизи с оглед установяване на съпричастност към други извършени престъпления на територията на Бургас и страната.

Дилърите са с постановена постоянна мярка "задържане под стража", а останалите - "задържане под стража за 72 часа", като предстои искане за налагане на постоянна мярка "задържане под стража".