Близо 700 мастербокса цигари без бандерол са заловени при съвместна операция на ГДБОП и Областна дирекция на МВР Благоевград тази нощ, съобщават от пресцентъра на МВР.

Операцията е стартирала вследствие на сигнал, получен вчера в ГДБОП, за укриване на акцизни стоки в района на Петрич.

При последвалата акция в момент на превозване на голямо количество цигари без бандерол в Петрич е задържан шофьорът на товарен автомобил "Мерцедес" с благоевградска регистрация. Шофьорът Б.Р. - на 35г. е от Благоевград.

При претърсването в буса са открити 174 мастербокса с по 50 стека цигари без бандерол от марките WALTON, RAY, NATURE, JACKMAN, DEAL.

В рамките на операцията са били проведени оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия съвместно със служители от РУП-Петрич. Основно е претърсена територията на бетонов възел край Петрич, стопанисван от еднолично търговско дружество, служил за депо и разпределителен център за доставки на нелегалната стока.

Различни количества цигари без бандерол от изброените марки са открити в двора, складови и други помещения, товарни автомобили

В ремонтния канал в автоработилница са намерени 59 мастербокса, а в два товарни буса „Ивеко", паркирани в двора на бетоновият център, антимафиотите преброили още стотици мастербоксове от същите марки и „GOLD MOUNT".

Общото иззето количество контрабандни тютюневи изделия е 690 мастербокса или 69 00000 къса цигари без бандерол - 352 мастербокса „WALTON" , 55 мастербокса „GOLD MOUNT", 208 „RAY",  31 „JACKMAN", 22 „DEAL", 22 мастербокса „NATURE".

За 24 часа за задържани шофьорът на микробуса Б.Р., превозващ цигарите, който е бил криминално проявен и М.М. от Петрич.

За случая е уведомена Районната прокуратура в Петрич. Образувани са 4 досъдебни производства по чл. 234 от НК. Работата по случая продължава.