1362 кг наркотици и 12 535 кутии цигари със стар или без бандерол са иззети през юли и август на територията на Областната дирекция на МВР - Благоевград, съобщиха на пресконференция полицейският директор Йордан Кочев и заместникът му Бойко Дункин. Нелегалните цигари са открити предимно в обекти за търговия на дребно и в жилищата на търговци. Полицейските акции не са инцидентни, те ще се провеждат целогодишно, предупреди Дункин.

40 специализирани операции по линия на акцизните стоки са проведени през предходните два месеца, с образувани 26 досъдебни производства по член 234 от Наказателния кодекс. Иззети са 11 900 кутии цигари без бандерол и 635 кутии с изтекъл срок на бандеролния знак, информира Йордан Кочев.

За периода са извършени 45 операции срещу производството, продажбата и разпространението на наркотици, при които са образувани 45 досъдебни производства. Иззети са 1,161 кг амфетамин, 761,3 грама хероин, 556 грама кокаин и 1359,587 кг канабис, отчетоха още от ръководството на Областната полицейска дирекция.

Вчера през деня при проведена операция на територията на община Петрич от къща, собственост на Мирослав Петков Минков от с. Тополница, са иззети 200 грама хероин, 6 грама кокаин, електронна везна и сумата от 17 000 евро. Минков е задържан за 24 часа, повдигнато му е обвинение.

В жилището на Стоян Христов Пръскачев, също от с. Тополница, са открити и иззети 700 грама обработен канабис, подготвен за продажба, и 6 грама хероин.

Двамата жители на Тополница не са криминално проявени и нямат връзка с добилия скандална известност като наркобос № 1 в Пиринско техен съселянин Огнян Атанасов, подчерта Бойко Дункин.

При вчерашната проверка са намерени и иззети и 157 стека цигари без бандерол от жилището на Иван Ангелов Иванов от с. Камена. Акцията ще продължи и днес. И тримата нарушители са задържани.

От полицейската дирекция изразиха задоволство от работата на новия ръководен състав на Районното управление в Петрич.