Да, точно така може да бъде наречен снощният съвместен концерт на наши състави и изпълнителите от Бала Паланка от Република Сърбия.
За съжаление, вероятно поради дъжда преди концерта, този път салонът не беше препълнен с посетители като при други концерти. А тези, които не дойдоха, могат само да съжаляват за този си пропуск.
Както беше обявено в предварителната програма, концертът започна с изпълнения на Творческо студио „Акварели” с ръководител Николай Христов. Неотдавна този състав се завърна с с лауреатско звание и сребърен медал за спечеленото второ място от фестивала във Варна „Море и спомени”.
Виолета Цолова и състав „Ретротон”, с участието и на индивидуални изпълнители от нейната „Работилница за таланти”, събраха не малко аблодисменти на публиката.
За първи път на етрополска сцена излязоха изпълнители от Бела Паланка, които разнообразиха своя репертоар и с „интерславянски” песни, като „Йовано, Йованке” и съвместното изпълнение на няколко песни с „Ретротон”. Кошницата с красивите цветя беше благодарността на ръководството на Общината и на публиката на чудесните изпълнения.
Кулминацията на вечерта беше появата на сцената на кмета на Бела Паланка Александър Живкович и кметът на Етрополе инж. Богомил Георгиев.
В изказванията си и двамата наблегнаха на по-нататъшното задълбочаване на връзките между побратимените градове. И това да не се изразява само в посещението на официалните делегации, а в културни и други мероприятия като този съвместен концерт.
След концерта Младежката духова музика „чакаше” публиката пред входа на читалището, за да се хване на нашенското си, българско хоро.
С хорото на площада завърши първият ден от мероприятия за Празника на Етрополе.